Bijutierul

Nádudvary László

Începând din 2000

Sunt Nádudvary László și visul meu este să devin bijutier. Fiind autodidact, mesteșugar, acesta e și un mod de viață, un drum plin de încercări și nereușite care duc la o întelegere mai profundă a metalului și a prelucrării ei, transformându-mi viața, pas cu pas în: Reușite.

Nádudvary László

Fondator

Au scris despre mine

”În ultimii 20 de ani, oricine l-ar întreba, László Nádudvary se declară făuritor de bijuterii. Din atelierul lui se nasc minunății, dar pentru el valoarea cea mai mare nu constă în aceste obiecte, ci mai ales în procesul de a le face. Apoi, nu mai puțin în sentimentul persoanei care le poartă și dialogul care se crează astfel cu artistul.

Își prezintă atelierul și vorbește despre viitoarele planuri cu drag. Minte deschisă, atelier deschis – așa trăiește, așa lucrează, așa își închipuie viitorul. Bijuteriile lui sunt inedite. Se inspiră dintr-un set de motive tradiționale, lucrează cu tehnici tradiționale, totuși fiecare obiect prețios are o vibrație contemporană. Laleaua, mânerul unei furculițe antice, pietre (semi)prețioase, sârmă – din orice poate ieși o bijuterie în mâinile lui.

S-a mutat la Răscruci de trei ani, departe de zgomotul orașului. Aici visează un atelier bine dotat, care să îi permită să organizeze workshop-uri, activități pentru copii sau comunitate și mai ales să se dezvolte.”
Szalma Ancsa – Ținutul Fluturelui Albastru
RON / HUF / EUR