Az ékszerész

Nádudvary László

Kezdve 2000-től

Nádudvary László vagyok és álmom az, hogy ékszerésszé váljak. Autodidakta-kézműves vagyok és ez egy olyan életforma, egy olyan megpróbáltatásokkal és kihívásokkal teli út, amely a fém és feldolgozásának mélyebb megértéséhez vezet, megváltoztatva életemet lépésről lépésre.

Nádudvary László

Alapító

Rólam írták

 

”Nádudvary László fáradhatatlan autodidakta, 20 éve van a szakmában és kézműves-ötvös-ékszerkészítőként határozza meg magát. Tárgyakat készít, míves darabok kerülnek ki a kezéből, számára mégsem a darabokban rejlik az érték, hanem a készítés folyamatában, viselőjében, és a kettő párbeszédében.
Nincsenek (szakmai) titkai, készségesen mutatja meg műhelyét, beszél jövőbeli terveiről. Nyitott elme, nyitott műhely – így él, így dolgozik, így képzeli a jövőt. Ékszerei utánozhatatlanok. Hagyományos mintakészletből merít ihletet, hagyományos technikákkal dolgozik, mégis minden fülbevaló, nyakék, szett viselhető, korszerű, sőt divatos. Tulipán, antik villanyél, (fél)drágakő, drót – bármiből ékszer válhat a keze alatt.

Három éve költözött Válaszútra, messzi a nagyváros zajától, itt éli kihívásokkal teli, buktatókkal tarkított művészéletét. Foglalkozási körébe tartozik álmai valóra váltása. Felszerelt műhelyről, workshopokról, gyerekfoglalkozásokról, közösségről, és további ékszerekől álmodik.„

Szalma Ancsa – Kék Lepke Tartománya

RON / HUF / EUR
EUReuró